Richtprijzen

Richtprijzen 2019

 

Beste liefhebber,

Ook dit jaar werkten BVP, ABAP en LPC samen om richtprijzen te verzamelen, het resultaat mogen we u tonen in deze Parkietenrevue en op onze website.

Wat is er veranderd qua soorten? De Pyrrhura lepidacaerulescens werd geschrapt, op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten bleek dat deze niet meer erkend wordt als ondersoort. De massenalori en de witoog aratinga zijn terug van weggeweest. Nieuwe soorten waarvoor we prijzen opgestuurd kregen zijn o.a. de Poicephalusmeyerimatschiei en de oostelijke langsnavel kaketoe (Cacatuapastinator).

We letten erop dat we met de richtprijzen niet onbedoeld “prijszetter” worden voor nieuwe mutaties. Daarom worden die enkel toegevoegd als ze al enkele jaren in onze contreien gekweekt worden én we vanuit diverse hoeken richtprijzen toegestuurd krijgen. Al willen we uiteraard iedereen bedanken die ons alvast prijzen van de nieuwste kleurmutaties wilden delen. De kans is groot dat ze binnen één of enkele jaren wel op de lijst terechtkomen.

Verder de vaststelling dat voor het derde jaar op rij er weinig inzendingen binnenkomen voor de amazonepapegaaien. Verschillende soorten staan blanco op de richtprijzenlijst, jammer. Ik durf daaruit af te leiden dat er ook steeds minder met deze soortgroep gekweekt wordt. Wie neemt het op voor de amazone papegaaien? Ik wissel graag met u van gedacht hierover, laat maar horen.

Ik wens u veel plezier met het doorbladeren van de richtprijzen en contacteer me gerust met suggesties of opmerkingen (contactgegevens vooraan in Parkietenrevue).

Vriendelijke groeten,

Bert Van Gils